La nova reorganització dels hospitals catalans reforça la col·laboració entre l’Hospital Sant Bernabé, el Parc Taulí i la Vall d’Hebron

Martes, 2 Febrero, 2021

El Servei Català de la Salut ha impulsat una nova organització territorial consensuada amb tota la xarxa d’hospitals de Catalunya, amb l’objectiu de garantir noves sinergies i fluxos de treball entre els centres i poder donar una millor resposta a la situació generada per la pandèmia de Covid-19.

Com a conseqüència d’això, l’Hospital Sant Bernabé passa a integrar-se a l’eix hospitalari “Vallès”, que formen l’Hospital de la Vall d’Hebron, el Parc Taulí de Sabadell, la Mútua de Terrassa, la Fundació Althaia i l’Hospital de la Cerdanya. D’aquesta manera, es reforçaran els vincles entre aquests centres i es podran traslladar pacients allà on puguin ser atesos millor.

A banda, els centres de l’eix Vallès formen part del Clúster Nord-Lleida, que inclou, a més, els hospitals de la zona de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran. En total, Catalunya s’organitza en cinc clústers i nou eixos que determinen l’itinerari que segueix cada pacient d’aquests hospitals.