Salut Catalunya Central – Hospital de Berga estrenarà un nou espai per al Servei d’Urgències

Miércoles, 10 Marzo, 2021

Salut Catalunya Central – Hospital de Berga ha presentat el projecte de les noves urgències, que preveu que es traslladin cap a la quarta planta de l’edifici nou, en una zona que actualment no s’utilitza. Les noves urgències tindran un accés més fàcil  des de la via pública i ocuparan un espai de 678 metres quadrats.

Comptaran amb un box de triatge, un box de reanimació, 3 consultes per a urgències de baixa complexitat, 6 boxs per a urgències de mitjana i alta complexitat i 6 espais per a observació. La zona disposarà d’un espai de treball i control d’infermeria central, que permetrà tenir visibilitat i facilitarà el seguiment de tota l’activitat d’urgències. 

La sala d’espera també estarà dividida en diferents zones: una per a pacients pediàtrics, una per a pacients respiratoris i una altra per a pacients sense patologia respiratòria, per tal d’adaptar-se a la nova situació creada per la pandèmia de la COVID. A les noves urgències també hi haurà despatxos per a l’Atenció Continuada d’Urgències Territorials (ACUT) i la base assistencial del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), amb un accés ràpid i directe al vehicle i al mateix servei d’urgències.

El projecte de noves urgències es va presentar ahir a la consellera de Salut, Alba Vergés, que va visitar el centre berguedà. L’Hospital de Berga és el centre de referència de les tres àrees bàsiques de la comarca del Berguedà i atén a una població de 37.500 persones. Actualment està immers en un procés de transformació integral i estratègica que abasta tots els àmbits, especialment en la vessant assistencial i la transformació tecnològica i digital. Tenir un espai adequat que doni resposta a les necessitats d’atenció urgent de la població és un dels primers objectius estratègics que han d’impulsar aquest procés de transformació.