L’hospital de Berga obre l’Hospital de Dia Psicogeriàtric, que es va haver de tancar a causa de la COVID-19

Viernes, 4 Junio, 2021

El proper dilluns, Salut Catalunya Central – Hospital de Berga tornarà a obrir les portes del seu Hospital de Dia Psicogeriàtric que ha estat tancat durant mesos a causa de la COVID-19. Amb totes les mesures de seguretat, el centre tornarà a acollir els usuaris, que es dividiran en dos grups bombolla i hauran de dur mascareta quirúrgica en tot moment.


L’horari del centre és de 9 de del matí a 2/4 de 5 de la tarda, de dilluns a divendres, i és un recurs per a pacients que han estat derivats al neuròleg i, posteriorment, han passat una avaluació del neuropsicòleg. A l’Hospital de Dia es presta atenció terapèutica amb la finalitat d’alentir o frenar el màxim possible el deteriorament del malalt diagnosticat de demència, per millorar la discapacitat que provoca aquesta malaltia en tots els nivells. S’hi presten un conjunt d’atencions als pacients que no necessiten infraestructura hospitalària, però sí vigilància continuada i assistència complexa.

L’espai està ubicat a la 5a planta de l’hospital i compleix totes les mesures de prevenció, com ventilació o material individual per a cada pacient. Hi intervé un equip multidisciplinari format per professionals de geriatria, psicologia, treball social, teràpia ocupacional, infermeria i fisioteràpia.