L’Hospital de Berga posa en marxa un nou protocol per humanitzar les cesàries i fer-les més properes a la mare i al nucli familiar

Jueves, 23 Diciembre, 2021

Salut Catalunya Central –Hospital de Berga posa en marxa un nou protocol en l’atenció dels parts per cesària per tal de fer-los més humans i més propers a la mare i al nucli familiar. Entre les principals novetats destaca que un acompanyant podrà entrar al quiròfan mentre es faci la cesària (excepte si es tracta d’una cesària urgent) i la no separació de la mare i el nadó.


En el marc d’una societat que demana cada cop més un paper més participatiu de la dona i el seu nucli familiar en el naixement d’un fill/a, des del Servei de Ginecologia de l’Hospital de Berga s’ha començat a permetre la presència al quiròfan de l’acompanyant i la posterior reanimació.

A més, ja no es farà la separació de mare i nadó en el cas de les cesàries, per afavorir el vincle afectiu entre els pares i els nounats, facilitar el contacte pell a pell ininterromput i afavorir la lactància materna des del primer moment, acomplint així els estàndards internacionals.

Amb aquests protocols es permet millorar l’assistència de les dones que donen a llum per cesària i potenciar la col·laboració de la família com a eina necessària i complementària a l’atenció prestada per professionals sanitaris.